Werkgevers

Alle kandidaten van Just for Sales worden op basis van hun cv geselecteerd.
De kandidaten krijgen allemaal één of twee diepte gesprekken, eventueel aangevuld met een specifieke verkoopvaardigheidstest. Van alle kandidaten wordt een verkorte persoonlijkheidsanalyse gemaakt.

Daarna wordt gekeken in welke mate de kandidaat past bij het profiel van onze opdrachtgever ten aanzien van de in te vullen vacature. Vervolgens wordt de kandidaat indien het matchprofiel voldoende passend is, doorgestuurd naar onze opdrachtgever voor de in te vullen functie. De opdrachtgever bepaalt zelf het vervolg van de procedure.

Just for Sales streeft ernaar samen met opdrachtgevers de procedure in drie weken met de geselecteerde kandidaten af te ronden. Indien de kandidaat niet door opdrachtgever uitgenodigd wordt voor een vervolgprocedure, zal kandidaat in het bestand van Just for Sales worden opgenomen voor een periode van maximaal 10 weken.

In deze periode wordt gekeken op basis van opdrachten waar kandidaat elders eventueel te plaatsen is. In sommige gevallen wordt personal search toegepast, indien kandidaten over bijzondere kwaliteiten beschikken.

Na de periode van tien weken worden kandidaten automatisch uit het bestand van Just for Sales uitgeschreven. Just for Sales beschikt over een actueel kandidatenbestand van sales-trainees, accountmanagers, regiomanagers en salesmanagers. Alle kandidaten zijn 23 jaar of ouder en hebben minimaal MBO-niveau, aangevuld met 2 jaar sales-ervaring in particuliere of business-to-business-markt. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om getalenteerde starters aan te bieden.

Dit bestand heeft een landelijke dekking, waardoor Just for Sales snel in staat is u de juiste sales-persoon te garanderen. Heeft u dus snel kwalitatief goede sales-mensen nodig, vul dan dit formulier in.